I VÄRLDEN OCH SVERIGE

Centralasien

Bibelöversättning och alfabetisering
I Centralasien finns en folkgrupp hos vilka läs- och skrivkunnigheten är låg. Många av dem är nomader, alla är muslimer. Svenska Alliansmissionen har två medarbetare som arbetar bland denna folkgrupp. En av dem får sitt understöd från Bankeryds Missionsförsamling. Medarbetarna har nu översatt Lukas evangelium och delar av Apostlagärningarna liksom delar av Gamla testamentet till folkgruppens modersmål. Alfabetisering är också en viktig del i medarbeternas arbete.

En skola för flickor
Vi stöder också en skola för flickor, med tillhörande internat. På internatet bor ca 120 flickor från fattiga familjer. Deras internat- och skolkostnader subventioneras kraftigt för att de ska ha råd att gå på skolan. En del av flickorna kommer från familjer där varken mamma eller pappa kan läsa eller skriva. Flera kommer från mycket svåra omständigheter och för dem har skolan blivit en tillflykt – en trygg plats att vara på. Här får de god undervisning och kan få en bättre start i livet.

Laos

Församlingen stöder ett alfabetiseringsprojekt i Laos. Laos, eller Lao Peoples Democratic Republic som det officiellt heter, är ett litet bergigt land med en sex millioner multietniska innevånare. Landet ligger inklämt mellan Thailand, Kambodja, Vietnam, Kina och Myanmar/Burma.
Laos är av FN klassat som ett av världens fattigaste länder och har sedan flera år problem med en kraftigt ökande korruption. De flesta arbetar som jordbrukare och landet som är inkluderad i den ökända `gyllene triangeln´ producerar numera mest ris, kaffe, trävaror, kläder och elektricitet.

Pionjärarbete i Sickla (Stockholm)

I Stockholmsförorten Sickla har Svenska Alliansmissionen ett pionjärarbete sedan något år tillbaka. Det långsiktiga målet är att en församling ska kunna bildas i Sickla. På vägen dit finns många mindre delmål. Att starta grupper för barn och föräldrar är ett sådant. Från och med sommaren 2014 kommer arbetet att knytas närmare till Alliansförsamlingen i Älta som kommer att stötta teamet som arbetar i Sickla. Vi som församling i Bankeryd stöder arbetet i Sickla ekonomiskt, med kontakter och förbön.

Mini UV

  • Patrull med ledare på spårning

  • Solnedgång på Viks gård

  • UV-scouter gör honnör vid flaggan, scoutläger

Foto: Eva Junvik

Mini-UV är för dej som år i årskurs 1 och 2

Vi är ett glatt gäng med barn och ledare som träffas på måndagar mellan kl.18.15-19.15.
Ibland har vi lite senare hemkomst men det står med i programmet i så fall.

Vår huvudsakliga verksamhet är scouting där vi får lära oss mycket om naturen, knopar, enkel sjukvård och eldar. Vi ordnar spårningar eller har en mysig pysselkväll. Vi lär oss dessutom en hel del från bibeln och vi har roliga lekkvällar tillsammans.

Hajk och läger

Framåt vårkanten brukar vi åka på hajk, då sover vi i militärtält och umgås i två dagar. Går man i åk 2 får man även följa med några dagar på sommarens scoutläger.

Hos hos får alla vara med och
alla är lika värdefulla.
Vi vill lära oss att ta ansvar för vår natur, våra kompisar och människor runt om i världen.

Anmälan

Tycker du att detta låter kul? Man får gärna komma och testa på några gånger. Anmälan ska ske på nedan länk (är ännu inte aktiv) så fort barnet bestämt sej för att försätta.

Kostar det något?

Vill man betala en terminsavgift är det varmt välkommet, men inget som är obligatoriskt. Eventuella terminsavgifter som kommer in går till vår verksamhet. Alla ledare engagerar sej ideellt.

Om scoutskjortan

Scoutskjortan är vår "uniform" som ger en gemenskapskänsla och är praktisk att ha i vår verksamet. En ny scoutskjorta kostar 300kr, har vi begagnade att tillgå så kostar de 150kr.

Anmäl dej till Mini-UV här!

Relaterad information

Mer under Scout

Logga in

Här kan du logga in med e-post och lösenord...