top of page

Konfirmation

Konfirmationsåret 2024/2025

 

Ett unikt tillfälle för dig som går i årskurs 8 (född 2010) att i gemenskap med andra fundera på livets stora och små frågor i ljuset av tron på Jesus och vad kyrkan är och gör. Konfirmationen görs gemensamt mellan Missions- och Pingstkyrkan, Bankeryd.

 

Du som anmäler sig behöver själv inte ha en tro, men vi hoppas du är nyfiken på vad kristen tro kan vara och betyda för dig. Konfirmationen är ett tillfälle där dina uppfattningar om vad du tänker, tror och vill leva får tillfälle att utmanas, fördjupas och formas.

 

Konfirmationsåret 2024/2025 börjar den 11 september, i Pingstkyrkan.

Anmälan

Anmälan till konfirmationsåret 2023/2024

Observera att anmälan behöver genomföras av en målsman. 

Om konfirmationen​

Vad är konfa? 

I konfirmationen utforskar vi tillsammans vad det innebär att ha en relation och en tro på Jesus. 

Men det är också en plats där du får hitta och växa i dina värderingar och som människa.

Varför konfa?

Det finns många frågor, både stora och små som man som tonåring funderar på. Det kan handla om liv och död, tro och hopp, kärlek och sex, miljö och natur, gott och ont. Under ditt konfirmationsår vill vi ge många goda möjligheter och tillfällen för dina frågor och jämföra med andras tankar och bibelns texter. Vi vill också undervisa om och ge dig möjlighet att förstå mer av den kristna tron och vad Jesus lärt oss. Vi tror att det har mycket att ge dig både för ditt liv nu och för din framtid.

Aktiviteter

Var fjärde tillfälle är det inte vanlig gång utan då gör vi någon aktivitet tillsammans för att göra något roligt och utvecklande tillsammans som grupp. Vissa år har vi haft olika profiler utifrån intresse, men de senaste åren har vi haft gemensamma aktiviteter för hela gruppen. Hur upplägget blir kommande år bestämmer vi tillsammans vid uppstart.

Läger

I båda våra inriktningar så åker man på en aktivitetsdag (höst) och en hajk (vår). 

Kostnader

Vi tar ut delar av avgiften på de aktiviteter vi åker på, 400 kr. Ni betalar också för helgen vi åker iväg på resa, samt aktivitetsdagen. Har du inte möjlighet att betala någon av avgifterna hjälper vi dig gärna. Församlingarna har möjlighet att ge ekonomiskt stöd så att alla som vill kan delta i verksamheter och aktiviteter.

 

Varmt välkommen med!

bottom of page