top of page

Konfirmation

Konfirmationsåret 2022/2023

 

Ett unikt tillfälle för dig som går i årskurs 8(född 2008) att i gemenskap med andra fundera på livets stora och små frågor i ljuset av tron på Jesus och vad kyrkan är och gör.

 

Du som anmäler sig behöver själv inte ha en tro, men vi hoppas du är nyfiken på vad kristen tro kan vara och betyda för dig. Konfirmationen är ett tillfälle där dina uppfattningar om vad du tänker, tror och vill leva får tillfälle att utmanas, fördjupas och formas.

 

Konfirmationsåret 2022/2023 börjar den 7 september, och du kan välja på våra olika profiler (se mer info nedan).

 

Varmt välkommen med och tipsa gärna ungdomar födda 2008 om att anmäla sig.

Observera att anmälan behöver genomföras av en målsman. 

Anmälan till konfirmationen 2023/2024 hittar du här när anmälan öppnar

OM KONFIRMATIONEN:

Vad är konfa? 

I konfirmationen utforskar vi tillsammans vad det innebär att ha en relation och en tro på Jesus. 

Men det är också en plats där du får hitta och växa i dina värderingar och som människa.

Varför konfa?

Det finns många frågor, både stora och små som man som tonåring funderar på. Det kan handla om liv och död, tro och hopp, kärlek och sex, miljö och natur, gott och ont. Under ditt konfirmationsår vill vi ge många goda möjligheter och tillfällen för dina frågor och jämföra med andras tankar och bibelns texter. Vi vill också undervisa om och ge dig möjlighet att förstå mer av den kristna tron och vad Jesus lärt oss. Vi tror att det har mycket att ge dig både för ditt liv nu och för din framtid.

Om våra profiler:

Var fjärde tillfälle är det inte vanlig gång utan aktivitet tillsammans med den profil du väljer. Tidigare har vi haft sport och social profil vilket innebär aktiviteter som handlar om idrott och relationer. Till nästa år kan det vara aktuellt med någon annan/ytterligare profil vilket vi jobbar med utformningen av nu. Profil väljs vid terminsstart.

Konfa social

...är för dig som vill gå konfirmation med inriktning på det sociala. Här får du möjlighet att hjälpa till på Second Hand, SAM-hjälp och göra hembesök. Här kommer du även få tid att bara umgås, kolla på film och spela spel tillsammans. Med andra ord: här får du frågorna, undervisningen, göra skillnad i samhället och ett riktigt gött häng.

Sportkonfa

...är för dig som älskar sport eller bara gillar att idrotta. Under året så försöker vi testa på sporter som du kanske inte i vanliga fall brukar göra blandat med mer vanliga sporter som fotboll och innebandy. Så detta är konfirmationen för dig som vill brottas med frågorna och undervisningen samtidigt som du vill testa på lite nya idrotter. 

Läger

I båda våra inriktningar så åker man på en aktivitetsdag (höst) och en hajk (vår). 

Kostnader

Vi tar ut delar av avgiften på de aktiviteter vi åker på, 300 kr. Ni betalar också för helgen vi åker iväg på resa, samt aktivitetsdagen. Vid problem att betala avgiften finns möjlighet till ekonomiskt stöd.

 

Mer information kommer närmare terminsstart till dig som är anmäld.

Varmt välkommen med!

Micke grön.JPG

Mikael Celinder

Kontaktperson Konfirmation

mikael.celinder@mission.se

0766-45 99 31

Ledig måndagar

bottom of page