top of page

Scout Trainee

UV-logga.png

Scout Trainee är för dig som går i årskurs 6-8 och gillar scouting och friluftsliv! Vi ses ca 1 söndag i månaden efter gudstjänsten under höst- och vårterminen.

På Scout Trainee kommer vi tillsammans att uppleva allt från matlagning och hajk till stora äventyr.

Program våren 2024 (pdf)

3/3 Bastuflotte

24/3 Mästerkocken

14/4 Planera program för UV-Scout

16/4 Genomföra program för UV-Scout

5/5 Scoutgudstjänst

1-2/6 Kanothajk

25-30/6 Scoutläger

Information om vad som händer finns i kalendern samt skickas ut via Supertext till de ungdomar som är med i verksamheten. Kontakta någon av ledarna om ungdomen inte är med i den gruppen men vill vara med på Scout Trainee.

Kostnad

Att vara med i vår scoutverksamhet kostar ingenting. Men för de gånger vi ses och lagar mat är kostnaden 30kr. För hajk och läger tas en avgift ut.

Vill man betala in en frivillig medlemsavgift på 100kr, eller valfri summa, är det varmt välkommet. Se rubriken Kontakt för hur du kan betala in frivillig medlemsavgift.

Anmälan & Medlemsregistrering

Vi har ingen anmälan till själva verksamheten, det är bara att komma. Men om man är med i verksamheten ska man registrera sej i SAU Bankeryds medlemsregister REDO.

Söndagsträffarna

Vi samlas vid kyrkkaffet efter gudstjänsten. Därefter byter vi till lämplig klädsel och ger oss iväg. Ta med dig en ryggsäck med kåsa, tallrik, bestick, kniv, sittunderlag, en frukt och dryck (vattenflaska och/eller termos med varm dryck). Vi lagar alltid middag i naturen på friluftsvis. Ni blir skjutsade hem efter aktivitetens slut vid 16-tiden. Kostnaden är 30:-/gång.

Hajk

Vi brukar åka på en hösthajk, en vinterhajk och en kanothajk.

Deltagarna anmäler sej själva via Supertextgruppen.

Läger

En av årets höjdpunkter är UV-scoutlägret i juni. Vi bor i tält och lagar all vår mat över öppen eld i köket vi har byggt upp av slanor. Vi har även lägerbål, spårning, bibelstudier, bad, idrott och mycket annat kul.

Club Elite och Scout Trainee har ett gemensamt kök där alla är tillsammans. Går man andra året på Scout Trainee (det året man fyller 13) så får man även vara med på ledarscoutsaktiviteterna. Det innebär egna träffar på kvällarna för hela lägrets scouter som är mellan 13-15 år, egna  projekt och bibelstudier som också de oftast är med hela lägrets yngre tonåringar.

Utbildningar

 

Scoutinvest

En helg för dig som går i åk 7 eller är äldre och som funderar på att bli ledarscout! Ett härligt gäng ledarscouter träffas för att lära sig mer om scouting, samarbete, ledarskap och kristen tro.  Läs mer på sau.nu 

Växtverk

Detta är ledarutbildningen för dig som är 15 år och uppåt. Under 3 helger får du lära dig mer om scouting, ledarskap och kristen tro. Du får också träffa många nya kompisar och du kommer att få minnen och kunskaper för livet! Du kan även gå kursen om du är nybliven ledare i UV-scout. På Växtverk arbetar vi i patruller och på programmet finns scoutprojekt, hajk, andakter, spårningar, lägerbål, lekar, samarbetsövningar och mycket annat..  Läs mer på sau.nu 

placeholder.jpg

Christer Cederqvist

Kontaktperson

scouttrainee@mission.se

070 814 66 07

bottom of page