Scout Trainee

UV-logga.png

Scout Trainee är för dig som går i årskurs 6-8 och gillar scouting och friluftsliv! Vi ses ca 1 söndag i månaden efter gudstjänsten under höst- och vårterminen.

På Scout Trainee kommer vi tillsammans att uppleva allt från matlagning och hajk till stora äventyr.

Program hösten 2021

 

Informationen om vad som händer finns i kalendern samt skickas ut via Supertext till de ungdomar som är med i verksamheten 

Kostnad

Att vara med i vår scoutverksamhet kostar ingenting. Men för de gånger vi ses och lagar mat är kostnaden 30kr. För hajk och läger tas en avgift ut.

Vill man betala in en frivillig medlemsavgift på 100kr, eller valfri summa, är det varmt välkommet. Se rubriken Kontakt för hur du kan betala in frivillig medlemsavgift.

Söndagsträffarna

Vi samlas vid kyrkkaffet efter gudstjänsten. Därefter byter vi till lämplig klädsel och ger oss iväg. Ta med dig en ryggsäck med kåsa, tallrik, bestick, kniv, sittunderlag, en frukt och dryck (vattenflaska och/eller termos med varm dryck). Vi lagar alltid middag i naturen på friluftsvis. Ni blir skjutsade hem efter aktivitetens slut vid 16-tiden. Kostnaden är 30:-/gång.

Hajk

Vi brukar åka på en hösthajk, en vinterhajk och en kanothajk.

Läger

En av årets höjdpunkter är UV-scoutlägret i juni. Vi bor i tält och lagar all vår mat över öppen eld i köket vi har byggt upp av slanor. Vi har även lägerbål, spårning, bibelstudier, bad, idrott och mycket annat kul.

Club Elite och Scout Trainee har ett gemensamt kök där alla är tillsammans. Går man andra året på Scout Trainee (det året man fyller 13) så får man även vara med på ledarscoutsaktiviteterna. Det innebär egna träffar på kvällarna för hela lägrets scouter som är mellan 13-15 år, egna  projekt och bibelstudier som också de oftast är med hela lägrets yngre tonåringar.

Utbildningar

Scoutinvest

En helg för dig som går i åk 7 eller är äldre och som funderar på att bli ledarscout! Ett härligt gäng ledarscouter träffas för att lära sig mer om scouting, samarbete, ledarskap och kristen tro.  Läs mer på sau.nu 

placeholder.jpg

Christer Cederqvist

Kontaktperson

scouttrainee@mission.se

070 814 66 07